Twee doden in het verkeer in het weekeinde

Het Korps Politie Suriname meldt maandag 22 februari, dat zondag bij twee eenzijdige verkeersongevallen twee doden zijn gevallen.  Bij het eerste verkeersongeval omstreeks half een in de ochtend op de Reebergweg kwam de 28-jarige automobilist Juguel Pinas om het leven. De politie van het bureau Lelydorp constateerden bij aankomst op de locatie, dat Pinas over de Reebergweg reed vanuit de richting Reeberg en reed in de richting van de Helena Christinaweg.  Door tot nog toe onbekende reden kwam het voertuig ter hoogte van mast 138 tegen een stoeprand. Door de klap kantelde de auto, waarbij de bestuurder uit zijn auto werd geslingerd en in de langs de weg lopende trens belandde. Het slachtoffer liep een ernstige hoofdwond op en overleed ter plaatse.

Het tweede verkeersongeval vond rond kwart over elf ‘s ochtends plaats op de Krakaweg ter hoogte van de Sabakoebrug, waarbij de 48-jarige motorrijder Rafael Soesman de dood vond. Agenten van het bureau Zanderij reden op dat tijdstip voorbij en werden gestopt door omstanders die langs de weg stonden. Onderzoek wees uit dat de motorrijder met een vrij hoge snelheid reed over de Krakaweg. Hij kwam vanuit de richting van Zanderij en reed richting de Afobakaweg.  Ter hoogte van de Sabakoebrug verloor Soesman door tot nog toe onbekende reden de controle over de besturing van zijn motor. Hij raakte van de weg, waarbij zijn hoofd vermoedelijk tegen de steunkabel van een elektriciteitsmast de weg moet zijn aangekomen. Door de slag kwam de motorrijder te vallen en belandde met zware letsels aan zijn hoofd in een langs de weg lopend ravijntje. Hij was vrijwel op slag dood.

In beide verkeersongevallen stelde een arts formeel de dood vast van de slachtoffers. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd het lichaam van Soesman afgestaan aan de nabestaanden. Het lichaam van de overleden Pinas is hangende het onderzoek in beslag genomen. De Verkeersunit van regio Midden is belast met het onderzoek van beide verkeersongevallen.

error: Kopiëren mag niet!