Politiebericht over twee te Braamspunt verdronken neven

De twee neven Sherwien Chinkoe (18) en de 16-jarige Rayen Chinkoe zijn zondag te Braamspunt in de Surinamerivier verdronken. De jongens waren, zo bericht het Korps Politie Suriname maandag 22 februari, met hun familie voor ontspanning te Braamspunt.  Na enige tijd begaf een groep van vijf zich te water om te gaan zwemmen. Op een bepaald moment kreeg Sherwien krampen in het water en Rayen schoot hem te hulp. Daarbij verdwenen de twee neven plotseling in de diepte. 

Een ander neefje die dit zag, poogde het tweetal te redden, maar dreigde zelfs te verdrinken. Dit neefje kon nog net op tijd door andere aanwezigen uit het water worden gehaald. Na een intensieve zoektocht door de Maritieme Politie, de politie van Nieuw Amsterdam en vissers werden de lichamen van Sherwien en Rayen in de directe omgeving waar zij verdronken na ongeveer vier uren geborgen.

Een arts stelde de dood van beide jongens formeel vast. De lichamen van Sherwien en Rayen zijn na overleg met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: