Hendriette Evelina gedenkt 100ste verjaardag

Op 18 februari is mevrouw Mers, Hendriette Evelina 100 jaar geworden. Dagblad Suriname verkreeg de informatie van Bic Paramaribo Noordoost. Het heugelijk feit werd in aanwezigheid van familie, vrienden, kennissen en ziekenverzorgers gevierd.  Mers, Hendriette Evelina zag het levenslicht op 18 februari 1921 te Boven Commewijne. Zij komt uit een gezin van 11 kinderen, 6 jongens en 5 meisjes, waarvan zij de zesde is en de enige gelukkige die nog leeft. Hendriette is moeder van 6 kinderen waarvan 3 reeds overleden zijn. Verder zijn er 12 kleinkinderen, 9 achterkleinkinderen en 1 achter-achterkleinkind. Hendriette heeft de Christelijke school van de Baptisten bezocht tot de 8ste klas en zij was nooit blijvenzitten. Haar wens was om  “Vroedvrouw” te worden. Helaas heeft zij deze wens niet kunnen verwezenlijken omdat haar vader kwam te overlijden toen zij nauwelijks zes jaar oud was. Met haar 12ste moest zij gaan werken om haar moeder te ondersteunen, daar het schoolgeld niet betaald kon worden. Hendriette heeft in een hotel gewerkt als kamermeisje (interieurverzorgster). Op Aruba heeft zij, zoals zij het elf zegt,  “the love of her life” ontmoet met wie zij in het huwelijk trad. Hij was werkzaam bij Lago en in Suriname werkte hij bij de Suralco. Op de Graaf Von Zinzendorf school en Five star heeft zij gewerkt als interieurverzorgster en na haar pensionering als kantinehoudster bij de Shell. Haar hobby’s waren lezen en bakken  en dit dit laatste werd later haar beroep. In de keuken was ze heel goed in het klaarmaken van gebakjes, koekjes en diverse gerechten. We kunnen spreken van een echte Keukenprinses (geboren talent). Zij heeft deze kunst aan haar kinderen overgedragen en zij kunnen tot heden dit nog heel goed doen. Zelfs in het buitenland gaan haar koekjes, gebakjes, taarten en de lekkere Surinaamse vleesworst voort,  maar nu uit handen van haar kleinkinderen,  die van haar hebben overgenomen. Deze sterke vrouw hield niet van stilzitten. Zij heeft later  haar eigen kantine opgezet, en ook nog een winkeltje, waar je terecht kon voor gebakjes, koekjes, overheerlijke ijsjes en heel veel meer.  De kinderen zijn heel trots op hun moeder en ook de rest van de familie is trots op haar. Het is een gave die ze van de Here God heeft gehad en ze heeft zich gedurende haar hele leven door Hem laten leiden. Districtscommissaris Ricardo Bhola heeft de felicitaties overgebracht en de gebruikelijke enveloppe met inhoud aan haar overhandigd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: