Borger Breeveld (76) op Intensive Care van Academisch Ziekenhuis Paramaribo

De bekende acteur en programmamaker Borger Breeveld ligt in kritieke toestand op de Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) liggen.  Volgens een bericht van zijn familie zou de opname gevolg zijn van zijn diabetes. ‘Borger kampt al jaren met deze aandoening. Helaas is nu een zware tol geëist. Zijn toestand is kritiek. De familie verzoekt iedereen de rust te bewaren en hem goede energie toe te sturen.’

In de Surinaamse-Nederlandse film Wan Pipel (1976) speelde Breeveld de hoofdrol Roy. Samen met Arie Verkuijl en Pim de la Parra heeft Breeveld het Film Instituut Paramaribo (FIP) opgericht. Hij is ook secretaris van de stichting Surinaamse Film Academie. Bij de staatsomroep STVS is Breeveld programmamaker van onder meer het ochtend actualiteitenprogramma Mmanten Taki.

PK

error: Kopiëren mag niet!