‘Ondanks alle communicatie met samenleving toch feest te Wanica Zuid-Oost’

Dc Goelaman: ‘Als mens moeten wij eraan werken de Covid-19 pandemie te overwinnen’

‘Dat de bewustwording met betrekking tot het Covid-19 virus  nog niet bij een ieder is ingeworteld is een feit. Door de centrale overheid, maar ook op districts bestuurlijk niveau, wordt getracht de bewustwording op gang te brengen. Dat er versoepeling van de lockdown maatregelen komt, geeft nog geen vrijbrief om bepaalde handelingen, zoals het organiseren van festiviteiten, te plegen.’ Dit schrijft het Burger Informatie Centrum Wanica Zuid-Oost zondag op haar Facebookpagina.

Het commissariaat heeft moeten constateren, dat personen zaterdagavond getracht hebben een feest te houden. Toen dat bekend werd bij het commissariaat werd meteen, in samenwerking met de politie, opgetreden. Er werden diverse feestgangers opgepakt en afgevoerd naar de Politie Academie om de avond en nacht verder door te brengen tot vijf uur zondagochtend.

Ook vond een eenzijdig verkeersongeval plaats in het district tijdens de avondklok waarbij een automobilist het leven heeft gelaten.

Districtscommissaris (Dc) Mohamed S. Goelaman stelt het te betreuren, dat deze gevallen zich hebben voorgedaan. ‘Als burgervader begrijpt de districtscommissaris als geen ander het ongeduld van de samenleving, maar ook het ongerief welke de huidige levensstijl met zich meebrengt. In het leven hebben we altijd pro’s en contra’s. Het hangt geheel aan het individu af hoe men zich opstelt’, aldus Goelaman.

Verder laat de districtscommissaris weten, dat met betrekking tot de regels die zijn gemaakt ten aanzien van het Coronavirus, het duidelijk moet zijn ‘dat de overheid niet onaangenaam wenst te zijn tegen de gemeenschap. Het uiteindelijk doel is bescherming te bieden aan ons allen. Kunnen we als gemeenschap, eensgezind werken hieraan? Hoe eerder we onze reguliere levensstijl, die momenteel enigszins is weggevallen, weer kunnen opnemen. Corona is er om te blijven, maar als mens moeten wij eraan werken deze pandemie te overwinnen.’

error: Kopiëren mag niet!