Manglie: “Die landbouwers klagen de hele dag”

“Die landbouwers klagen de hele dag. Laten de landbouwers alvast hun gootjes en kanalen gaan schoonmaken”, zegt rijstmagnaat Imro Manglie. De ondernemer reageert hiermee op de klachten van tientallen landbouwers bij de Nickeriaanse media. Volgens één van deze landbouwers heeft het probleem te maken met twee duikers, die voor de inrit van het rijstbedrijf van Manglie zouden zijn geplaatst, maar niet goed functioneren om het water goed te laten doorstromen. Dat komt volgens hem, omdat het water slechts door één van deze duikers kan doorstromen. De andere blijkt helemaal verstopt te zijn. Volgens de landbouwer is eenieder bang om Manglie hierover aan te spreken. Ondertussen zitten deze landbouwers dan met een tekort aan water. “Eenieder, zelfs LVV, is bang om hem iets te zeggen. Wat moet ik nu doen?”, benadrukt de wanhopige landbouwer. Manglie op zich is niet onder de indruk van de manier hoe deze boeren de zaak aan de kaak hebben gesteld en benadrukt dat hij zelf niets te maken heeft met de verstopping voor zijn inrit. “Als er hier voor mijn inrit een verstopping is, dan heeft meneer Manglie daar niets mee te maken. Als de overheid hier nabij het gemaal bij de EBS schoonmaakt, komt al het gras van het gemaal bij onze inrit. Het blijft dan vastzitten in die koker en raakt het dus verstopt. Manglie heeft daarmee niets te maken”, aldus de ondernemer.

Machine zelf ingezet, maar het heeft niet geholpen

Manglie voert aan dat hij op gegeven moment zelf machines heeft ingezet om het probleem te verhelpen. “Maar het heeft niet geholpen. Het is iets dat al maanden gaande is, waarbij ze het gemaal bij de EBS schoonmaken en het gras hier vast komt te zitten. Moet ik dat schoonmaken? De overheid moet dat doen. Of die landbouwers moeten het zelf komen schoonmaken. Precies zoals ik mijn eigen kilometers aan kanalen schoonmaak in Nickerie.  Het is iets buiten mijn competentie. Die landbouwers moeten daarom geen nonsens komen zeggen. De hele dag klagen ze en wachten alleen op de overheid. Er is altijd een gezeur met die landbouwers. Op de televisie en radio gaan ze nonsens rondvertellen”, zei een verhitte Manglie. Volgens hem heeft de overheid ook nooit een kanaal voor hem schoongemaakt. Hij heeft alles zelf moeten doen.

error: Kopiëren mag niet!