8 Guyanezen keren terug uit Suriname na hervatting veerdienst

Guyanezen, die bijna een jaar in Suriname waren gestrand na de sluiting van de grenzen van Guyana in maart 2020, zijn vandaag naar huis teruggekeerd nadat de veerdienst tussen Moleson Creek en South Drain, Suriname werd hervat. MB Sadanka, die wordt gebruikt in afwezigheid van MV Canawaima die momenteel in Paramaribo onderhoudswerkzaamheden ondergaat, vertrok vandaag om 09.00 uur uit Guyana.

Het schip keerde rond 12.00 uur terug naar ons buurland en bracht acht passagiers terug naar Guyana. De Guyanese Minister van Openbare Werken, Juan Edghill deed een grondige doorloop om ervoor te zorgen dat alle protocollen, inclusief gezondheids- en veiligheidsmaatregelen, aanwezig waren voor de hervatting van de veerdienst. Volgens minister Edghill wilde het team er zeker van zijn dat “we alle systemen hebben om ervoor te zorgen dat degenen die aan onze kust arriveren geen enkel risico vormen voor de gezondheid.”

Hij legde uit dat als ze de veerdienst niet was hervat, de regering een repatriëringsreis had moeten faciliteren, aangezien een “aanzienlijk aantal Guyanezen” in Suriname verzoeken heeft ingediend bij het ministerie van Buitenlandse Zaken om naar huis terug te keren. Momenteel mogen alleen Guyanezen en Surinamers reizen. Om te kunnen reizen, moeten passagiers een negatieve Polymerase Chain Reaction Test (PCR-test) ondergaan, en deze moet binnen 72 uur na de reis worden afgenomen. Passagiers worden ook gevraagd om al hun reisdocumenten te hebben, die nodig zijn om naar Suriname te reizen voorafgaand aan Cov9d-19. De veerdienst wordt tot nader order elke zondag, woensdag en vrijdag uitgevoerd. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: