Zwerfvuil een dodelijk cocktail

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het is slecht voor natuur, mens en dier. Het vervuilt de bodem en waterwegen. Onder zwerfvuil bevinden zich schadelijke, giftige en andere gevaarlijke afval. Zwerfvuil is een dodelijk cocktail waaraan nu mondkapjes zijn toegevoegd, die worden gebruikt als bescherming tegen het coronavirus.

Vuilnisbakken

Mondkapjes in een vuilnisbak op straat doen, is geen oplossing. Zwervers graaien in deze bakken en slingeren het vuil om zich heen. Straatvegers en vuilophalers lopen nu nog meer gezondheidsrisico’s.

Hou je rommel in je zak

Mondkapjes zijn besmette materialen, dragen bacteriën en andere ziektekiemen met zich mee, om niet te spreken van het coronavirus. Zij zijn bijzonder gevaarlijke afval, die naar behoren moet worden verwerkt. Dus hou je rommel in je zak. De natuur is geen vuilnisbak.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: