DA’91 wil politici zonder strafblad

“Een gezonde samenleving heeft aan de basis politieke leiders zonder strafblad nodig.” Dit is de stellige overtuiging van Angelic Del Castilho. Bij het positioneren van personen in hoge politieke functies is het van groot belang dat dit zorgvuldig gebeurt. “In DA’91 kandideren wij geen mensen met een criminele achtergrond.” Del Castilho merkt verder op dat haar partij ook niet aan tafel zit met personen met een criminele achtergrond. “Want wij willen personen niet de ruimte geven om via ons macht uit te oefenen in dit land, want gebleken is dat dit roofbouw op onze toekomst is.” Del Castilho licht toe dat het geen gezonde zaak is wanneer instituten van de staat worden ingezet om de belangen van een kleine groep te behartigen. “Als mensen eerst hun belang en daarna dat van Suriname willen dienen, dan heeft dat internationaal gevolgen. We boeten in aan betrouwbaarheid, geloofwaardigheid en kredietwaardigheid, waardoor internationale investeerders wegblijven. Dit heeft weer tot gevolg dat het creëren van werkgelegenheid niet of nauwelijks plaatsvindt. Geen enkel land komt in zijn eentje vooruit en geen enkel land komt vooruit via ondeskundigen en criminelen.”

DA’91 zegt dat mensen het beste uit zichzelf moeten halen zonder met de justitie in aanraking te komen. Del Castilho noemt het huidige kiesstelsel zeer onevenwichtig en onrechtvaardig. Want er zijn zetels die met 300 stemmen binnenkomen, terwijl er andere zijn waarvoor er 10.000 stemmen nodig zijn. Men zou ook moeten kunnen stemmen op kandidaten over het hele land, waarvan men denkt dat die persoon het beste is voor Suriname. Zonder een eerlijk kiesstelsel is de kans kleiner om eerlijke bestuurders te krijgen, besluit de DA’91-voorzitter. 

RB

error: Kopiëren mag niet!