Burger juicht opening Paramaribo Zoo toe

De Paramaribo Zoo is weer toegankelijk voor bezoekers. Dat besloten de gezondheidsautoriteiten eind vorige week, toen ook werd besloten dat de recreatieoorden weer de deuren mogen openen, uiteraard met inachtneming van de geldende covid-19 maatregelen en protocollen. Al geruime tijd klonken geluiden uit de samenleving om de dierentuin weer te openen. Vooral, omdat mensen toe zijn aan wat ontspanning, een gezellig uitje en omdat de covid-maatregelen in de Paramaribo Zoo zeer goed na te leven en te controleren zijn. Daarenboven zal er ongetwijfeld geen dagelijkse stormloop zijn op de dierentuin, simpelweg omdat er nauwelijks tot geen toeristen in het land zijn. Dat de beslissing om de dierentuin ook te openen in goede aarde is gevallen in de samenleving blijkt ook uit de vele positieve reacties op een poll op de website van Dagblad Suriname.

Uit de poll blijkt dat 92 procent van de (932) mensen die hebben gereageerd, ook de mening zijn toegedaan dat de Paramaribo Zoo weer open moest gaan voor het publiek. Slechts 8 procent (82 stemmen) vindt echter dat de dierentuin nog gesloten had moeten blijven. Opening van de dierentuin is niet alleen een opsteker voor families die er graag even met de kinderen weer uit gaan en willen ontspannen, maar zeker ook voor directeur John Altenberg van de dierentuin en de dieren. Immers, bezoekers betekenen inkomsten voor de Paramaribo Zoo en dus ook weer voldoende voer voor de dieren. Door de coronapandemie waren en zijn het moeilijke tijden voor de dierentuin om financieel rond te kunnen komen. Nu gloort er weer wat licht aan de horizon, vooral voor de dieren. 

PK

error: Kopiëren mag niet!