Bond Planbureau roert zich

Voorzitter Hugo Blanker van de Bond van Personeel bij het Planbureau heeft zijn misnoegen geuit over de raad van toezicht bij het Planbureau. Naar zeggen van de vakbondsleider wordt er getalmd om de voorzieningen van het personeel in orde te brengen. “Raadsvoorzitter Mahinder Pershad voert de overeenkomst en gemaakte afspraken niet uit. Het personeel wordt daardoor gedupeerd. Er wordt een loopje met ons genomen. De bond heeft de contacten met de raad verbroken en zich voor een gerichte aanpak gewend tot de minister van Financiën, onder wie het Planbureau sinds kort ressorteert.”

Personeelsbelang

De bond is niet te spreken over de belangen van actief dienende gepensioneerden die niet worden gediend. “In plaats daarvan krijgen de gepensioneerden te horen, dat hun medische voorzieningen niet langer gegarandeerd zijn. Een ander heet hangijzer is, de inhoudelijke aanpassing van secundaire voorziening die 2 jaar geleden werd overeengekomen. Ook wacht het agendapunt “gewijzigd pakket dat aansluit bij de hedendaags financiële realiteit” nog steeds op behandeling.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: