Vrouw (29) in pension te Munder vermoord

De 29-jarige Euredice Mac-Nack is donderdag vermoord in een pension te Munder. Agenten troffen na een melding een halfnaakte jonge vrouw aan in een kamer van het pension. De kamer was overhoop gehaald en in haar tas werd een identiteitskaart en een rijbewijs op naam van ene M. gevonden, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdag 19 februari.

Volgens het voorlopig politieonderzoek ging de vrouw omstreeks tien uur in de ochtend samen met een man naar het pension. Na ongeveer drie kwartier tot een uur rende de man plotseling in de richting van de receptie, waarbij de receptioniste hem vroeg of hij wat nodig had. Hij gaf haar te kennen, dat hij snel naar een winkel moest om wat te kopen, waarna hij het terrein af rende.

Toen de uitchecktijd van de twee naderde, belde de receptioniste met het telefoonnummer van de kamer, maar kreeg geen response. Op dat moment realiseerde zij zich dat de man die naar een winkel was gegaan, niet was teruggekeerd. Ze liep vervolgens naar de kamer en zag dat het voertuig waarmee de man en de jonge vrouw waren gekomen, nog op het terrein geparkeerd stond. De receptioniste belde weer met het telefoonnummer van de kamer, maar deze werd weer niet beantwoord. Zij liep terug naar de kamer en klopte op de deur, maar kreeg ook geen reactie. Hierop besloot de receptioniste de deur te openen en zag tot haar schrik de halfnaakte vrouw roerloos op de grond liggen.

Aan de hand van aangetroffen documenten in haar tas waren, werd de verdachte M. getraceerd en aangehouden. Aangezien het signalement van deze man niet overeenkwam met het verkregen beeldmateriaal van de vluchtende man, werd hij heengezonden. Wel verklaarde M., dat het slachtoffer een goede kennis van hem was, waarmee hij veel optrok.

De eigenaar van de auto, die aan de hand van het kentekennummer kon worden achterhaald, verklaarde tegenover de politie, dat hij de auto aan een neef had uitgeleend. Die neef blijkt de partner te zijn van Mac-Nack en verklaarde, dat het slachtoffer om zeven uur ’s morgens uit huis vertrok om haar kinderen op school af te zetten. Vanaf dat moment heeft hij haar niet meer gezien, totdat hij het bericht kreeg dat zijn partner was vermoord.

De politie vermoedt dat de vrouw door wurging om het leven is gebracht. In haar mond werd een prop gevonden en er sijpelde bloed uit haar neus. Op het lichaam werden geen verwondingen aangetroffen.

Het lichaam van de vrouw werd na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.

De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek en werkt aan de opsporing van de voortvluchtige verdachte.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: