Regering bespreekt beleid en dringende zaken

President Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en de ministers hebben zich donderdag gebogen over het beleid en urgente zaken, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname in een uitgebracht persbericht, zonder diepgaand in te gaan op de kwesties die aan de orde zijn geweest.

Op de agenda stond onder andere de kwestie meelsubsidie. ‘Voorheen werd de import van meel gesubsidieerd tegen een koers van SRD 7,52. Dat gaat niet meer gebeuren. Er zal wel om de prijs betaalbaar te houden gesubsidieerd moeten worden’, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname. 

Ook de kwestie Cevihas stond op de agenda. Daarover heeft de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij de stand van zaken toegelicht en aangegeven hoe uit het probleem wordt opgelost. 

De president gaf instructies over het aantrekken van personeel. 

Minister Ramdin zei verder, dat er ook gesproken is over wat er reeds gerealiseerd is door de regering en wat er allemaal gedaan kan worden voor 25 mei 2021. Het gaat om projecten die afgerond kunnen worden en/of opgestart kunnen worden.

Op de agenda stond verder het Covid-19 vaccinatieprogramma. Binnenkort arriveert weer een zending vaccins. Het gaat om 50.000 vaccins van het merk AstraZeneca/Covishield vanuit India. ‘De voorbereiding en het overleg tussen Suriname en India, ook met een aantal Caribische landen, duurt voort.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: