Ook truckhouders gaan gebukt onder hoge benzineprijzen

Ook de truckhouders gaan gebukt onder de exorbitante benzineprijzen. Nizaam Ozir, voorzitter van de Unie van Truckhouders en Zwaar Materieel in Suriname (UTZS), zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat hij geen licht meer in de tunnel ziet. “Alles wordt steeds duurder. We hadden verwacht dat de huidige regering het beter zou doen, maar het wordt jammer genoeg nog erger.” Desalniettemin zijn de truckhouders vrij stil. Volgens Ozir is die ontevredenheid onder deze doelgroep enorm, maar naar zijn mening heeft actievoeren geen zin, daar de regering toch geen luisterend oor biedt. De truckhouders aan de andere kant hebben geen keus om hun tarieven naar hun cliënten toe aan te passen.

“Dat is maar een kleine winst ten opzichte van de zware kosten voor levens- en truckonderhoud. Mensen klagen dat de vrachten verhoogd zijn, maar ook wij kunnen niet de oude tarieven blijven hanteren, terwijl alle prijzen omhooggaan.” Ozir blijft erbij dat sanering op een andere wijze plaats moet vinden; er zijn duizenden mensen in dit land die zonder te werken geld ontvangen van de staat, waarvan de kosten doorberekend worden voor het volk. Hij merkt op dat er nog steeds geen transparantie is ten aanzien van de opbrengsten uit de government take, terwijl de benzineprijs aldoor een stijgende trend vertoont.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: