Minister Ramadhin: ‘De samenleving heeft de oproepen van regering begrepen’

‘We bevinden ons nu in een gunstige positie, de resultaten liegen er niet om’ – Alle scholen mogen deuren openen

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid kon de wekelijkse Covid-19 update persconferentie eindelijk met positief nieuws beginnen.

‘We bevinden ons nu in een gunstige positie, waar we lang naar hebben uitgezien. Het aantal dagelijkse positief geteste personen is drastisch afgenomen. De druk op de Covid-zorg is nu minder. Conclusie, de samenleving heeft de oproepen van de regering begrepen. De samenleving heeft zich trouw gehouden aan de maatregelen, weekend lockdowns hebben hun nut weer bewezen. De resultaten liegen er niet om. De samenleving is bepalend, u mag uzelf complimenteren en de regering zegt u dank voor het naleven van de maatregelen.’

De minister ging ook kort in op het oprichten van een speciaal vaccin-fonds. ‘Het is immers onwijs om alleen af te gaan op donaties. Vandaar het in het leven roepen van een speciaal vaccin-fonds waaruit vaccins kunnen gaan worden aangeschaft.’

Eerste vaccinaties verplaatst naar dinsdag

Ook maakte hij bekend. dat de eerste doses vaccins niet maandag worden toegediend, maar dinsdag vanwege de uitvaart maandag van de donderdag overleden professor dr. Martinus Albert Vrede. De kick off vindt plaats in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

Alle scholen mogen nu deuren openen

Wat betreft eventuele aanpassing van de Covid-maatregelen kon Ramadhin vrijdagmiddag alleen bekendmaken, dat de scholen op hoger niveau opengesteld mogen worden, ‘het is medisch verantwoord’. 

‘Hou geen trouwfeesten’

‘Verwacht u nog niet veel verlichting. We houden rekening met een aantal ontwikkelingen. Er worden al huwelijksfeesten georganiseerd, we krijgen de uitnodigingen. We moeten geen feesten organiseren, maar trouwen mag. De politie is op de hoogte van al georganiseerde trouwfeesten.’

In het weekend worden mogelijk verder versoepelde maatregelen aangekondigd.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: