“Ik kon het niet meer volhouden”

“Ik kon het niet meer volhouden. Ik was genoodzaakt mijn pand te sluiten”, zegt Wong tegenover de krant. Wong, die een kleine winkel had, geeft aan dat hij de huur niet meer kon betalen. Zijn winkel draaide al niet zo goed, want er zijn in diezelfde periode ook drie andere goed gesorteerde supermarkten bij gekomen. “De slag in 2019 heeft mij helemaal neergehaald. Ondanks ik geen personeel had, kon ik de huur niet betalen. Die US$ 500 was te zwaar.”

Niet alleen het pand van Wong, maar ook enkele andere panden zijn op slot, waarbij op een bordje ‘te koop’, ‘te huur’ en of ‘out of business’, staat. “Zelf dat restaurant dat lekker eten verkocht, is er niet meer”, zegt een burger aan de krant. Dexter, een andere ondernemer, geeft aan dat hij zijn pand ook heeft gesloten, omdat hij zijn huur niet volledig kon betalen. Het gebouw dat hij had gehuurd, bestond uit een boven- en een benedenverdieping. “Ik moest mijn contract wijzigen, want het benedenpand kon ik mij niet meer permitteren. Mijn gezin en ik wonen boven, dus besloot ik om het dak boven ons hoofd te behouden.” Een winkeleigenaar geeft aan dat hij zijn pand heeft gesloten. In zijn geval gaat het erom dat zijn winkel niet meer draaide. ‘A ting kong tranga helemaal, mo serie ala sanie en mie o loekoe sa mie kan doe’, benadrukt de winkel eigenaar. Het verhuren van een pand in deze tijd is ook een moeilijke klus.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: