“Ik ben blij dat ik weer naar school kan gaan”

“Ik ben blij dat ik weer naar school kan gaan. Het was een leuke dag en mijn vrienden heb ik ook kunnen ontmoeten”, zegt Sven. “Alleen vond ik het te kort.” Op dinsdag en woensdag waren alleen de leerlingen van leerjaren 1 t/m 5 op school. Dat zijn de kleuters en de leerlingen van klas 1 t/m 3. Vandaag en vrijdag zullen alleen de leerlingen van de leerjaren 6 t/m 8 (klas 4 t/m 6) op school zijn om lessen te volgen. Een ouder gaf tegenover de krant aan dat zij het heel goed vindt dat de schooldeuren open zijn. “Dat ik vroeg moet opstaan, vind ik helemaal niet erg zolang mijn kind kan genieten van educatie. Thuis zat hij heel erg te balen, hoe wij ook nergens naar toe gingen. Dit maakte de situatie voor hem nog erger.” Volgende week start de school weer normaal volgens de groepindeling. De meeste ouders hebben een rooster gekregen aan het begin van het jaar. Dat kan zo weer gevolgd worden. De klas is nog steeds verdeeld in groepen en de regelingen moeten nog strak opgevolgd worden, zegt Cindy, die een leerkracht is aan de krant.  “Als normaal worden de kinderen bij de poort afgezet door hun ouders. Binnen wordt de temperatuur gemeten, dan worden de handen gedesinfecteerd en mogen de kinderen het schoolerf op. Bij het afhalen mogen de ouders wel op het erf, maar nadat zij dezelfde handelingen hebben gepleegd. Net als hoe het schooljaar vorig jaar begon, zo gaan wij verder door, alleen wordt er strakker opgelet. Er moet veel ingehaald worden, dus we gaan stapsgewijs aan de slag.”

TM

error: Kopiëren mag niet!