Aanhouding Piqué duurde maar kort

Politiekactivist Siebrano Piqué is door politie opgebracht omdat hij niet wilde luisteren naar rede. Hij werd overgebracht naar Politiebureau Keizerstraat, maar werd al spoedig heengezonden. De aanhangers van Piqué trokken naar het bureau. Gemeld wordt, dat de activist letsel heeft opgelopen tijdens de scrimmage aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Hoe dat is gekomen is niet duidelijk. Een ooggetuige verklaart: “De politie heeft helemaal, niet hardhandig opgetreden, integendeel. Aan de andere kant heeft het gezelschap van Pique flink gestoten en getrokken aan zijn lichaam. Om te voorkomen dat wij werd afgevoerd grepen tegelijkertijd meerdere stevig gebouwde mannen en vrouwen aan hem vast. Hij werd op een gegeven moment bijna naar de grond getrokken. Ik betwijfel het, dat de lichaamspijn die hij voelt het gevolg is van de behandeling die heeft gekregen van de politie.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: