Roep om wettelijke regeling euthanasie

Een burger merkt op dat het tijd is voor euthanasie in onze wetgeving. De man laat weten dat wetgeving nodig is, omdat een bepaald deel van de samenleving er behoefte aan heeft om zelf te beslissen over hun leven wanneer zij niet meer in staat zijn om het leven op een aanvaardbare kwalitatieve manier te ervaren. “Wanneer ik als een plantje de dag door moet brengen, wil ik geen last zijn voor mijn kinderen”, laat de man weten. “Daarom zou het goed zijn als ik nu met mijn volle verstand kan bepalen dat wanneer het zover is er dan al op papier staat wat ik wil”, verduidelijkt de man.

De ondervoorzitter van De Nationale Assemblee, Dew Sharman, merkt in een eerste reactie tegenover Dagblad Suriname op dat dit een zeer gevoelig onderwerp betreft in de Surinaamse samenleving. “Dit is een onderwerp dat breed in de samenleving moet worden besproken, vanwege onze verschillende culturen en religiën met uiteenlopende ideeën en inzichten.” De politicus, die zelf ook arts is, licht toe dat het voor kan komen dat personen op basis van medische gronden op zo een gedachte kunnen komen.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: