Man (38) overlijdt te Kwakoegron na te zijn geraakt aan hoofd door vallende boomtak

Het Korps Politie Suriname meldt donderdag, dat de 38-jarige Jonneson Lamafoe dinsdag in de polikliniek van de Medische Zending te Kwakoegron is overleden, na zwaargewond te zijn geraakt aan het hoofd door een vallende boomtak.

De politie van Zanderij kreeg dinsdagmiddag van het Command Center de melding, dat een tak van een boom op het hoofd van een man was gevallen te Kwakoegron, aan de Saramaccarivier, in het district Brokopondo.

Het slachtoffer, die zich met een zwager in het gebied bevond om bomen om te hakken, werd per eigen gelegenheid afgevoerd naar de poli van de Medische Zending te Kwakoegron. Na ongeveer een half uur overleed Lamafoe ten gevolge van de opgelopen verwondingen aan zijn hoofd.

Politieonderzoek wijst uit, dat beide mannen zich naar het gebied begaven voor het omhakken van bomen. Terwijl de zwager nog uitkeek naar bomen die zij konden vellen, begon Lamafoe met een machine een boom om te hakken. Op een bepaald moment hoorde de zwager de machine niet meer en liep terug in de richting waar Lamafoe was. Daar trof hij Lamafoe, die niet aanspreekbaar was, aan met een tak en de kettingzaag naast zich, waarna hij direct op zoek ging naar hulp.

Met behulp van enkele mannen werd het slachtoffer voor medische hulp afgevoerd naar de plaatselijke polikliniek, waar hij na een half uur overleed.

Het lichaam van Lamafoe werd na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: