“Ik zit vandaag nog met een bezending van februari 2019”

Enkele kleine ondernemers, die kleding langs de staat verkopen, geven aan dat de verkoop vergeleken met 2018 heel slecht gaat. “Het is eigenlijk al in 2019 begonnen, toen ik helemaal geen winsten zag”, zegt een kleine ondernemer. “Niet alle spullen kunnen snel verkocht worden. Soms duurde het een maand of twee. Intussen kwam ik ook met andere modellen. Maar ik kon wel zeggen dat ik binnen 5 maanden toch al mijn oude bezending had kunnen verkopen. Maar nu is er daar helemaal geen sprake van. Ik zit vandaag nog met een bezending van februari 2019. Dat geeft al aan dat het niet gaat”, benadrukt de kleine ondernemer. “Enkelen verkopers kunnen nog van geluk spreken, maar bij mij is het helaas niet zo. In mijn geval doe ik het niet alleen. De kleren komen uit het buitenland, waarin ik 70% heb geïnvesteerd en het ander deel gaat naar de persoon die alles in orde maakt en opstuurt. Want anders zit ik ook alleen in.”

Uit gesprekken met burgers wordt vernomen dat zij niet vaak aan hun trekken komen bij de standjes langs de straat die kleren verkopen. De kleren en andere spullen zijn vaak genoeg duur, vergeleken met de gevestigde kledingzaken. “De meeste verkopen wel een goed merk, maar in deze tijd denk ik niet dat je SRD 300 of SRD 700 gaat uitgeven voor een tas die je niet eens goed kan gebruiken”, zegt een burger. “Het uitgaansleven is helemaal gestopt, dus je kan kleren kopen voor kleine gelegenheden, waaronder zitjes. Soms hoef het niet eens, want je heb nog kleren in de kast die je maar één keer hebt aangedaan en in een jaar niet hebt kunnen aandoen. De concentratie is nu op het vullen van mijn voorraadkast”, benadrukt de burger. “Als de prijs van benzine zo snel blijft stijgen, ben ik bang dat de prijzen van basisgoederen ook kunnen stijgen.”  

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: