TAS voert nieuw tarievenstelsel in

De Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) deelt in een bekendmaking mee dat een nieuw tarievenstelsel van kracht is ingaande 1 februari 2021. De tarieven zijn ingevolge artikel 81 lid 3 van de Wet Telecommunicatievoorzieningen gepubliceerd in het Advertentieblad van de Republiek Suriname in oktober 2020. De TAS is de officiële instantie die de telecomdiensten voor het Surinaamse publiek mogelijk maakt. “We bieden een transparant, niet-discriminerend en wettelijk regelgevingskader, dat innovatieve deelname van de particuliere sector en de acceptatie van informatiediensten aanmoedigt. Het verlenen van vergunningen en het toezichthouden op de naleving van de vergunningsvoorwaarden door de vergunninghouders, valt onder de autoriteit.” De TAS heeft 3 werkgebieden, te weten: telecom, waaronder vallen nummers, maritiem en landmobiele diensten, draadloos netwerken, frequentie, point to point, point to multipoint, radio zendamateur en microwave. Daarnaast is er ook broadcasting, waaronder valt radio-omroep, tv-omroep en virtuele televisie. Ook beheert de TAS de type approvals, callcenters en cybercafés. De TAS brengt adviezen uit aan het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, alsook aan particulieren. De nieuwe tarieven zijn te zien op de website van de TAS op tas.sr.

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: