Ramadhin: “We hopen maandag aanstaande eerste covid-19 vaccinatie te doen”

Afgelopen maandag heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) groen licht gegeven voor twee van de AstraZeneca producenten, India en Zuid-Korea. Volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid kan met deze goedkeuring Suriname dan starten met het vaccineren van personen tegen het covid-19 virus. Op dit moment heeft het land 1.000 doses van het AstraZeneca vaccin afkomstig van het Serum Institute of India binnen. “We zitten natuurlijk met een paar kleine praktische zaken die wij nu aan het afronden zijn. Zo is één van de zaken de training van de vaccinatieverpleegkundigen. We waren afhankelijk van de modules van de WHO. De laatste training wordt het komend weekend afgerond. Dus we hopen maandag aanstaande de eerste vaccinatie te doen”, aldus de bewindsman.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: