PL-bushouder: “Een PL-rit moet tussen SRD 10 en SRD 12 bedragen”

Er is nog steeds geen schot in de zaak voor wat betreft de tariefaanpassing voor de particuliere bushouders. Rawien Bajnath van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) zegt aan Dagblad Suriname dat PLO vorige week wederom een schrijven heeft gericht aan de TCT-minister, Albert Jubithana, omtrent de achterhaalde bustarieven. Desalniettemin is een antwoord vanuit de minister uitgebleven. Bajnath, die zelf ook bushouder is op het PL-traject, geeft aan dat passagiers momenteel SRD 6.50 betalen, terwijl op deze route een rit tussen de SRD 10 en SRD 12 behoort te zijn. Hoe komt het dan dat de bushouders vrij stil zijn? “Dat is niet zo, de ontevredenheid onder de bushouders is enorm. PLO krijgt het verwijt dat ze niets doet, terwijl het minister Jubithana is die ons niet te woord wil staan.”

Per 21 september 2020 is het particulier busvervoer opengesteld, echter tegen zeer ongunstige voorwaarden. De “wo-set’ing-regering” heeft namelijk willens en wetens een laag bustarief doorgedrukt, welke berekend is op basis van een dieselprijs van SRD 7, terwijl op 22 september 2020 de dieselprijs boven de SRD 10 was gestegen”, licht Bajnath toe. Thans bedraagt de dieselprijs dichtbij de SRD 12. Hij voert aan dat in zulke gevallen de algemene ledenvergadering (alv) bepaalt welke stappen te ondernemen. Vanwege covid-19 is er geen gelegenheid om een alv te beleggen. Het is niet duidelijk hoeveel bussen nog optimaal ingezet worden. Doordat de meeste overheidskantoren iets langer dan een maand gesloten waren, werden de bussen in de garage gehouden, daar de kosten veel hoger zijn dan wat er verdiend wordt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: