Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met het Coronavirus en de lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize G. had Jarabaka-vis en eieren van Jarabaka;

Recept: Gerookte kip salade

Ingrediënten: Gerookte kip salade, 200 gr. gerookte kip, ½ krop ijsbergsla, 1 blikje maïs,1 rode paprika, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel, azijn, zwarte peper, zout, suiker

Bereiding Gerookte kip salade:

Snijd de kipfilet in reepjes. Was de sla en snijd in reepjes. Laat de maïs uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Schep kipfilet, sla, mais en paprika door elkaar.  Klop een saus van de olie, azijn, zwarte peper, zout en suiker en schenk dit over de salade.

(Bron recept: Sranang kukru.net)

Khoesiaal P. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: