‘Met tranen naar bed en gevoel van angst opstaan’

Niemand wil met tranen naar bed en met een gevoel van angst opstaan, maar dat maken enkele alleenstaande ouders dagelijks mee. Tijdens een gesprek geeft Sita aan dat het als alleenstaande al moeilijk was, maar nu veel moeilijker is geworden in deze tijd.  Met de zorg van twee kinderen en de vaste lasten en huishuur, redt zij het amper. Zij woont namelijk niet in de stad en moet dagelijks de stad in komen om naar het werk te gaan. Zij is in het bezit van eigen vervoer, maar geeft aan dat door de verhoging van de benzineprijs zij niet eens van haar salaris kan genieten. “Mijn kinderen gaan naar de oppas en daar heb je ook een uitgave. Maar met de schommelende prijzen van de basisgoederen die zo nodig zijn is het heel moeilijk. Goed berekend gebruikt mijn auto meer dan wat ik aan voeding uitgeef. Je leert van kleins af dat je hard moet werken om je doelen te bereiken. Maar nu werk je hard, alleen om te kunnen ademen. Ik hoop in ieder geval dat het leven wat gemakkelijker wordt”, benadrukt Sita.

Ramon, een alleenstaande vader, geeft aan dat hij als man dagelijks moet werken om zijn doelen te bereiken, maar hij merkt dat in plaats hij dichterbij zijn doelen komt, hij steeds verder vanaf drijft. “Ondanks de situatie ga je als mens dagelijks door moeten gaan om te overleven. Het geluk bij mij is dat ik de ondersteuning van mijn moeder krijg. Het is niet alleen moeilijk voor alleenstaande vouwen, maar ook voor mannen”, benadrukt Ramon. “Men gaat ervan uit dat je een man bent en veel opties kan creëren, maar met de zorg van mijn twee dochters gaat het toch niet zo gemakkelijk. Als je geen vaste baan hebt, dan zit je echt moeilijk. Ik heb dat al meegemaakt. Je bent vaak genoeg op het werk, maar je zit je af te vragen hoe het thuis is met mijn gezin. Er zijn alleen vrouwen thuis en met de dagelijkse criminaliteit zit je vaak met angst. Als enige kostwinner stress je ook met zoveel op je schouders, maar met kracht en wil geef ik het niet op. Ieders leven kan anders zijn, zolang je het niet opgeeft en bewuste stappen maakt, haal je het zeker wel”, zegt Ramon.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: