SLM licht regering in over haar financiële situatie

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft helderheid verschaft aan een delegatie van de regering, onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi, ten aanzien van de stand van zaken van de bedrijfsvoering. Het gaat in deze om de financiële situatie, uitdagingen, bezuinigingen, vooruitzichten, impact van COVID-19 op de bedrijfsvoering en voorstellen ten aanzien van de vloot. De actiepunten hebben voornamelijk te maken met bezuinigingsmaatregelen om het bedrijf mogelijkerwijs uit de crisissituatie te halen.

President Santokhi heeft de vertegenwoordigers van de SLM opgeroepen om ook na te gaan hoe andere luchtvaartbedrijven om gaan met uitdagingen, bezuinigingen en ook steeds meer mogelijkheden te bekijken om de inkomsten te verhogen. Ook minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme heeft enkele verbeterpunten aangekaart. Hij drukte de vertegenwoordigers op het hart om uit hun stoel te gaan om de business te halen, om zodoende de inkomsten van het bedrijf te verhogen.

Ook de plannen van American Airlines om dit jaar een aanvang te maken met vluchten naar Suriname zijn aan de orde gekomen. Het ligt in de bedoeling dat de SLM een gedegen plan uitwerkt hoe de bedrijfsoperaties in hun totaliteit winstgevend en rendabel worden. De president benadrukte dat hij naarstig uitkijkt naar het herstelplan vanuit de leiding van het bedrijf.

Tussentijds verslag over een maand

President Santokhi benadrukte meermaals om een goede marketingstrategie uit te werken. Wanneer het luchtruim weer opengesteld wordt, gaan de mensen willen reizen, aldus de president. De president zegt dat er meer ontwikkelingen te wachten staan binnen de luchtvaart gelet op de ontwikkelingen in de gas- en oliesector, maar als wij niet kunnen voldoen aan de randvoorwaarden en niet inspelen op de behoefte, dan gaat men uitwijken naar andere landen. Over een maand krijgt de president een tussentijds verslag van SLM.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: