Komen met een ander alternatief

“Ik zag het helemaal niet meer zitten. Er was zoveel concurrentie en de hossel ging ook niet goed”, zegt een burger, die meedeed aan de verkoop langs de straat. De burger had het hierbij over de verkoop langs de straat, die met de dag aan het afnemen is. Zij gaf verder aan dat zij niet de enige is die gestopt is met de verkoop. “De meeste van ons waren ook niet voorzien van een goed onderdak om de groenten te verkopen. Ik zat in de auto en verkocht mijn spullen vanuit twee opklaptafels. De verkoop was dagelijks ook vermoeiend tijdens het regenweer en ook op de zonnige dagen. In de auto zitten en airco draaiende houden, is ook een dure grap.” De verkoop ging in april 2020 wel vlot, maar ging daarna gestaag achteruit. Er kwamen ook meer personen bij die meededen met de verkoop”, zegt de burger. “Ik kon niet stilzitten, want de vaste lasten moesten betaald worden en we moeten ons ook kleden en voeden. Dus de meesten van ons moesten met een ander alternatief komen om te verdienen.” De burger gaf aan dat zij nu zuurgoed, ijsjes van verschillende smaken, koeksoorten verkoopt en tussendoor ook wat groente, maar nu van huis uit. 

Een andere burger gaf aan dat zij gestopt is met de verkoop, omdat zij ook vaak de verliezer was aan het eind van de dag. Zij gaf aan dat zij de meeste groente niet uit haar tuin haalde. “Ik kocht mijn groente in het groot en verkocht het weer. Als de verkoop dan niet gaat, zit je uiteindelijk met de groente voor de volgende dag. En bladgroente kan je de volgende dag moeilijk verkopen”, benadrukt de burger.  Ook zij is gestart met de verkoop van gebakjes, waaronder bara, loempia, samosa en croquetten, koekjes, sap en benodigdheden voor vogels, waaronder zaad, kooien en nog andere kleine dingen. “Ik zat na te denken dat ik moet verdienen en vroeg mijn zoon en man een tent voor het huis te bouwen. De verkoop heeft zijn goede dagen, maar ik verdien elke dag wat. De kinderen komen zo ook aan hun trekken. De meeste zijn moe van de snoepjes uit de winkel en lusten ook iets anders. Dus de meeste van mijn klanten zijn kinderen.” Op een gegeven moment ga je ook vooruit moeten denken om aan mee geld te komen. De vaste lasten gaan geen rekening met je houden, omdat je niet werkt, je gaat moeten opstaan en werken om te overleven”, zegt de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: