Fort Bomika Museum

“Het Plein van de Revolutie houdt meer in dan het monument, dat door beeldende kunstenaar Jules Chin A Foeng is neergezet. Het doet de NDP geen goed dat het Fort Bomika Museum, dat deel uitmaakt van de Revoplein, nooit tot zijn recht is gekomen”, aldus een ‘Boutist’ (aanhanger van de persoon Desi Bouterse). Bomika is de afkorting van de militairenvakbond Bond Militair Kader uit de jaren ’80 van de vorige eeuw. “Behalve vergeelde reproducties en krantenknipsels is er niets te zien en te beleven. Het spreekt niet tot de verbeelding. Het is alsof de revolutie niets te bieden heeft. Het zogenaamd museum komt niet tot zijn recht. De partijleiding doet er goed aan om de geschiedenis van haar optreden op onmiskenbare wijze te etaleren. Want met de wijze waarop de geschiedenis van de revolutie wordt neergezet in ons museum, winnen wij geen aanhang”, aldus de burger.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: