De burger vindt: ‘Het is niet te begrijpen dat een bisschop zich met zulke zaken bezighoudt’

‘Deze bisschop moet behoorlijk bijgeschoold worden’

Onlangs heeft bisschop Steve Meye in een videoboodschap op zijn Facebookpagina beweerd dat alles rond covid-19 in ons land leugens en smoesjes zijn om het volk te verdrukken. Ook spreekt hij van de komst van covid-21, een vleesetend virus. Zijn uitspraken zorgen voor vrees en angst onder de bevolking. Minister Ramadhin van Volksgezondheid vindt de uitspraken ‘schadelijk en opruiend’. Maar wat vindt de burger van de angst zaaiende uitspraken van Meye onder het mom van Gods woord. Hoe geloofwaardig is Meye? Die vraag stelde Dagblad Suriname haar volgers en lezers op haar Facebookpagina. Binnen korte tijd waren er al ruim 130 reacties binnen. Over het algemeen wijst men de uitspraken van Meye resoluut af. Een willekeurige selectie van de reacties kunt u hieronder lezen.

‘Meye is de laatste persoon waar ik naar zou luisteren’

Christine: ‘Ik wil niet graag een vaccin voor mezelf, maar Meye is wel de laatste persoon naar wie ik zou luisteren.’

Satjanand: ‘Ik laat het over aan de mensen die het nog niet inzien en hem volgen. Domme mensen ga je altijd hebben.’

Harvey: ‘De toekomst zal uitwijzen of de overheid of de heer Meye het aan het rechte eind heeft. Maar ik weet voor mezelf wat ze met hun covidvaccin kunnen doen, want ik moet het niet.’

Pearl vindt dat ‘men’ bezig is ‘mensen tegen elkaar op te zetten’. ‘Nergens lees ik waar iemand verplicht was om naar het advies te luisteren. Wij allemaal blijven Surinamers. Het heeft te maken uit welke invalshoek je iets bekijkt. Soms gaan we het niet met alles eens zijn, omdat ieder er zijn eigen geloof of overtuiging op na houdt.’

Daniel: ‘Meye is aan het dementeren, zei mijn buurvrouw mij vandaag.’

Anand: ‘Is niet meer te begrijpen dat een bisschop zich met zulke zaken bezighoudt. De uitspraken en de formuleringen van de woorden leiden meer naar politiek. In plaats dat hij zich bezighoudt met een gebed voor ons allemaal om niet besmet te raken met ziektes, is deze bisschop bezig ons angst aan te jagen. Het zou goed zijn dat het IRIS met een bevredigend antwoord komt of de bisschop corrigeert.

Peter: ‘Flinke dreun voor z’n kop en kont moet die hemelbestormer, die zich bisschop noemt, hebben. Daarna inpakken als een postpakket met een lintje en enkele reis opsturen naar het Vaticaan.’

‘Deze bisschop moet behoorlijk bijgeschoold worden’

Parma: ‘Deze bisschop moet behoorlijk bijgeschoold worden over de ontwikkelingen rond de opkomende virussen. Nu is ebola nogmaals opgedoken. Hoe verklaart hij dat, misschien moet hij zelf ervaren over de pandemie.’

Cindy stelt dat eenieder zelf moet ‘weten of ze het vaccin gaan nemen of niet’. ‘Wie ook wat zegt, wij zijn zelf verantwoordelijk voor onze eigen gezondheid. Want punt twee is, hoe gaan we weten wie de waarheid vertelt?’

Henk: ‘Zijn het allemaal echt leugens van Steve Meye? Waarom daagt men hem niet uit in een tv-debat met de minister en deskundigen, dan kan het volk zelf zijn mening bepalen over wie leugens verkondigt.’

Rudi: ‘Hij zoekt weer aandacht en weer een manier om zijn saldo op zijn bankrekening aan te vullen. Als wat hij zegt zo waar is, laat hij dan zonder bescherming de patiënten gaan bezoeken en hand opleggen.’

‘Elk weldenkend mens beseft dat al deze complottheorieën pure nonsens zijn’

Saskia: ‘Elk weldenkend mens beseft dat al deze complottheorieën pure nonsens zijn. Vraag het maar aan alle artsen en verpleegkundigen wereldwijd, die dagelijks met covid-patiënten werken. En aan alle slachtoffers die het hebben overleefd en de nabestaanden van degenen die het niet hebben overleefd. Zitten ze allemaal in het zogenaamde complot?? Yeah, right!’

Sharmila begrijpt de verbazing niet. ‘Het is toch bekend dat religieuzen in absurde bizarre sprookjes en complottheorieën geloven? Iedereen die de zogenaamde heilige boeken goed leest, is direct atheïst. Het is absurd dat de overheid religieuze leiders op de loonlijst heeft staan en een salaris betaalt.’

William: ‘Als men geen aandacht aan deze valse profeet schenkt, zal je er ook niet wakker van liggen. Als zijn volgelingen daar bang van worden, mogen zij het ‘advies’ van deze ‘Godgeleerde’ opvolgen en kijken wat het gevolg zal zijn!!’

Nafissa: ‘Steve Meye is weer bezig. Hij schaamt zich niet.’

Gloria: ‘Geloofwaardig? Is deze man zijn verleden vergeten? Wij niet! Hij mag zijn mond nooit meer opendoen. Schaamteloos!’

Sushma: ‘Deze man is gewoon een oplichter. Laat hij rondlopen tussen besmetten in het ziekenhuis zonder mondkap. Laten we kijken of hij wel of niet ziek wordt.’

Marco:: Ik had al eerder een stuk geplaatst, waarin ik een beroep heb gedaan op meneer Steve Meye om zich niet op glad ijs te begeven. Hij is niet medisch onderbouwd, dus laat hij zich bij zijn leest houden en bidden voor Suriname.’

Rich: ‘Hoe kun je zo iemand serieus nemen? Hij eist US 80 van zijn volgers in de kerk.’

Sem: ‘Hij wil als Jim Jones zijn volgelingen naar de verdoemenis leiden. Valse profeet.’ 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: