B-Fit sportschool weer open, maar ‘men blijft vooralsnog weg uit angst voor Covid’

‘We zijn weer open, ik heb er geen gras over laten groeien’

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid kondigde woensdag 10 februari tijdens een Covid-19 update persconferentie diverse versoepelingen van Covid-maatregelen aan. Een van de versoepelingen is, dat sportscholen en sport- en fitnesscentra weer de deuren mogen openen. En dat klonk als muziek in de oren voor Bernadette Agbulos van de bekende B-Fit sportschool, met vestigingen in Paramaribo en Lelydorp. ‘Vanaf donderdag zijn we weer open. Ik heb er geen gras over laten groeien’, zegt Bernadette in gesprek met Dagblad Suriname. ‘Ja hoor, we zijn weer open, met natuurlijk inachtneming van onze protocollen.’

Maar, wat verwachtbaar was – een toestroom van sporters – gebeurt niet. ‘Het was niet meteen druk, ik zie dat ook niet gauw gebeuren. Men blijft vooralsnog weg uit angst voor Covid. Daarnaast zijn een heleboel van onze leden gaan wennen aan alleen sport beoefenen, zoals rennen en fietsen.’

Tijdens de periode dat de sportschool gesloten was, verzorgde B-Fit online lessen. Bernadette: ‘Ja, we deden live online lessen via zoom en die gaan gewoon door, maar het gros wil of kan niet zoomen. We doen ons best om gecombineerd via zoom en in de zaal rond te komen. We verzorgen zoom- en zaallessen simultaan.’

Op de vraag of B-Fit tijdens deze pandemie het in financieel opzicht nog kan volhouden, antwoordt Bernadette: ‘Het is zwaar, maar it is what it is en even kijken hoe we dat aanpakken om ons hoofd boven water te houden. Men is voorzichtig en heeft andere manieren gevonden om in shape te blijven. We doen ons best en hopen en wensen het beste voor iedereen, niet alleen mensen in onze sector.’ 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: