Winti wai, lanti pai

Een paar weken geleden hebben vandalen of andere onverantwoordelijke personen een twintigtal straatpaaltjes langs de Saramaccastraat vernield. De daders zijn onbekend. Niemand heeft iets gezien. Het motief is onbekend. Er wordt een beschuldigende vinger naar zwervers gewezen. Er wordt gespeculeerd dat het met opzet gedaan kan zijn. Iemand die belemmerd wordt in de verwezenlijking van zijn verwachtingen of behoeften, kan in een toestand komen te verkeren, waarbij hij zijn frustraties de vrije loop laat gaan. De regering, Suriname, weet zich geen raad. Het puin van de kapotgeslagen straatpaaltjes ligt er nog steeds en maakt het straatbeeld nog onaangenamer.

Drukte van jewelste

De Saramaccastraat, vanaf de Heiligenweg tot aan de Zwartenhovenbrugstraat, is een knelpunt. De Centrale Markt en de Vreedzaam Markt zijn langs dit deel van de Waterkant gesitueerd. Gedurende de werkdag heerst er drukte van jewelste. Lijn 2 en bussen naar het binnenland hebben er hun standplaats. Het trottoir is bezaaid met geparkeerde auto’s en tientallen kraampjes. Voetgangers zoeken kriskras een weg langs op de grond uitgestalde landbouw- en andere producten. Valutawisselaars zwaaien met bundeltjes SRD-biljetten. Goudopkopers hebben hun digitale weegschaaltjes bij de hand.  

Slordig, vies en vuil

Handelaar: “Gedurende de werkdag heerst er een drukte van jewelste. Sekswerkers, zwervers, alcohol- en drugsverslaafden warren er rond. Vandalen houden er huis. Het is het domein van onderwereldfiguren. Maar er worden te midden van de chaos goede zaken gedaan.  Het krioelt er altijd van mensen die flink kopen en verkopen. Het ziet er slordig, vies en vuil uit in de buurt, maar a serie e go.” HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: