Prijs liter ongelode benzine bij SOL ingaande 12 februari ruim SRD 12

De minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Saskia Walden, heeft donderdag 11 februari bekendgemaakt, dat per vrijdag 12 februari de prijs voor een liter ongelode benzine, door SOL gedistribueerd, wordt verhoogd.

De prijs voor een liter ongelode benzine zonder additieven wordt SRD 12,23 en voor een liter ongelood met additatieven moet SRD 12,40 betaald gaan worden.

In haar overwegingen stelt de minister als de inmiddels standaard en tot welhaast cliché verworden redenen, dat ingaande 22 september 2020 de unificatiekoers voor vreemde valuta door de Centrale Bank van Suriname is vastgesteld en dat door ‘de fluctuerende trend van de wereldmarktprijs voor brandstof het noodzakelijk is om nieuwe maximumprijzen (consumentenprijzen) voor brandstof die door SOL wordt gedistribueerd vast te stellen’.

Ook deze prijsverhoging wordt weer een dag vantevoren pas aangekondigd. En weer heeft de bewindsvrouwe verzuimd om de samenleving op tijd via de haar tot beschikking staande mediakanalen, zoals de Communicatie Dienst Suriname, bekend te maken.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: