Minister Ramadhin: ‘Risico op besmettingen blijft aanwezig, waar je ook bent in Suriname’

De laatste dagen klinkt meer en meer uit de samenleving de vraag waarom de gezondheidsautoriteiten niet overgaan tot het instellen van covid-19 maatregelen per gebied ofwel per district. Immers, de gedachte leeft overal dat er nu eenmaal gebieden zijn met nauwelijks tot geen covid-besmettingen en het dus voor de hand lijkt te liggen om die gebieden uit te zonderen van alle covid-maatregelen. In die gebieden zouden scholen en bedrijven, winkels, open moeten kunnen, zo is de gedachtegang bij velen in de samenleving de laatste tijd. Maar die gedachtegang krijgt geen bijval van de verantwoordelijke minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin. Hij maakte dinsdag in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname klip en klaar dat het land simpelweg te kampen heeft met ‘community spreading’.

Ramadhin: ‘Ik denk dat er een beetje te makkelijk overheen gegaan wordt. We hebben community spreading. De kaart van Suriname is vrij duidelijk. We hebben een community spreading en we hebben dus feitelijk overal wel covid in het land. De bewegingen in het land zijn zelf niet te voorspellen, want we hebben geen lockdown per gebied, per district. Er is een levendige beweging tussen bijvoorbeeld Paramaribo en Nickerie en Paramaribo en Moengo. Zo zijn er gebieden waar je gewoon naar toe gaat. Het risico op besmettingen blijft aanwezig, waar je ook bent in Suriname.’ 

PK

error: Kopiëren mag niet!