Gesprekken over benoeming nieuwe korpschef nog gaande binnen regeringstop

De regeringstop is nog niet tot een eindbesluit gekomen over wie Roberto Prade precies zal opvolgen als korpschef bij het Korps Politie Suriname (KPS). Dat zei Justitieminister Kenneth Amoksi woensdag kort voor de aanvang van de vergadering van de raad van ministers (rvm) aan journalisten. Op de laatste regeringspersconferentie heeft vicepresident Ronnie Brunswijk gezegd dat de korpschef en het hoofd van het Directoraat Nationale Veiligheid vervangen zullen worden. Amoksi heeft recent ook de beslissing van de korpschef met betrekking tot het benoemen van hoofdinspecteurs in topfuncties binnen het korps aangehouden, omdat naar zijn zeggen geen overleg met hem hierover was gepleegd. Ondertussen heeft de Surinaamse Politiebond al geruime tijd te kennen gegeven Roberto Prade gehandhaafd te blijven zien als korpschef. 

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: