Complicaties rond de viering Dag van de Revolutie

“De dag van 25 februari 2021 (Dag van de Revolutie) wordt door de Nationale Democratische Partij als een uitgelezen moment gezien om de paarse aanhang te motiveren en de strijdlust aan te wakkeren. Er moet nog bepaald worden hoe de aanstaande “Dag van de Revolutie” gevierd zal worden. De commissie die daarover gaat, heeft het programma nog niet kunnen afronden. Door covid -19 en andere complicaties is er binnen de partij nog geen consensus bereikt over hoe de staatsgreep te vieren”, aldus verzamelde informatie binnen het paarse kamp.

Schrobbering

 De militanten binnen de partij zijn de mening toegedaan dat de revolutie indrukwekkend gevierd dient te worden. Deze dag zou aangegrepen moeten worden om de regering Santhoki, op niet mis te verstane wijze, een schrobbering te geven. Aan te tonen dat de NDP een niet te miskennen politieke factor is in Suriname.

NDP-eenheid loos

De partij zou na de verpletterende verkiezingsnederlaag de partijstrategie en het programma voor de komende tijd uit de doeken willen doen. Helaas is de partij intern nog niet zover om eensgezind naar buiten te treden. Het is onrustig binnen de gelederen. De meningen over de wijze waarop de partij vernieuwd moet worden, lopen sterk uiteen. Eenheid is nog lang niet in zicht. “De gemaakte misstappen moeten gecorrigeerd worden. Er moet een nieuwe wind gaan waaien. Er zullen koppen moeten rollen binnen alle geledingen van de partij.

Monument van de Revolutie

De gebruikelijke NDP-manifestatie in de nacht van 24 op 25 februari rond het Monument van de Revolutie staat vanwege het coronavirus nog op losse schroeven. Er is nog geen toestemming hiervoor gevraagd bij de bevoegde instanties. Er wordt gedacht aan radio-, televisie- en andere programma’s om de samenleving de verworvenheden van de revolutie voor te houden.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: