Ressortraad Blauwgrond zucht

“Ook in het productieve ressort Blauwgrond maakt de bevolking zich met de dag meer zorgen. De warungs en andere eetgelegenheden zijn gesloten.  De toerismesector ligt stil. De dagjesmensen blijven weg. De inkomsten zijn weggevallen. Het bloeiende ressort Blauwgrond heeft het zwaar te verduren. En gezien de gang van zaken in het land is het vooruitzicht niet hoopgevend. De consequenties van de economische- en gezondheidsmalaise zijn voelbaar”, verzuchten de bewoners van dit bestuur gebied zich.

Bestuursdienst

De voorzitter van de ressortraad Blauwgrond, Robertino Tjon Hing, meent dat het ressort Blauwgrond vooral bekend staat om zelfredzaamheid en kleine horecaondernemers, eenmansfamiliebedrijven die nu getroffen zijn. “Niet alleen de werkgevers, ook de werknemers zijn in gedrang. Werkgelegenheid komt in gedrang. De situatie heeft een uitstraling naar andere sectoren, met name de agrarische sector en andere toeleveringsbedrijven. De bestuursdienst, bijgestaan door de ressortraad, gaat na welke verzachtende maatregelen binnen afzienbare tijd getroffen kunnen worden.”

HD

error: Kopiëren mag niet!