Harriet Ramdin: “Niet alleen in het binnenland, ook in Nickerie en Coronie moeten scholen opengaan”

Het assembleelid Harriet Ramdien is van mening dat de scholen in Nickerie en Coronie toegankelijk moeten worden voor de leerlingen. Onlangs attendeerde de KOB-voorzitter, Bernice Barron, erop dat de mutatiefactor binnen het onderwijs invloed kan hebben op de covid-besmettingen, daar het gros van de leraren niet werkt in een omgeving waar ze woonachtig is. Nickerie en Coronie zijn tot nu toe covid-vrij. Ramdien zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat om het ene probleem op te lossen er geen nieuwe problemen mogen ontstaan. In haar optiek omvat het nieuwe normaal continuering van de lessen op school met inachtneming van de covid-protocollen.

De scholen zijn sinds 22 december 2020 gesloten en per 28 januari 2021 is onderwijs op afstand ingegaan. Volgens Ramdien is dit vooralsnog tot uiting gekomen door het aanbieden van lespakketten, wat niet het gewenst effect heeft. “De lespakketten zijn goed als het een tijdelijke oplossing is, maar op lange termijn krijg je grote achterstanden. Vóór december hebben we al kennis gemaakt met het nieuwe normaal en de kinderen zijn dat ondertussen ook al gewend. We hoeven dus niet nog een keer bij nul te beginnen. Bovendien, de leraren komen heus niet van Paramaribo om les te geven in Nickerie en Coronie, de leraren zijn ter plekke aanwezig. Dus waarom moeten de scholen nog dicht blijven in deze 2 covid-vrije districten?”

Ramdien vindt het niet acceptabel dat het heel land onder één kam geschoren wordt, terwijl de covid-situatie niet in elk district hetzelfde is. Zij onderstreept dat educatie de basis is van elke ontwikkeling en dat het onderwijs niet mag inboeten door covid-19. Het onlineonderwijs omschrijft Ramdien als brandjes blussen, omdat niet elke leerling toegang heeft tot internet. Er is dus geen uniformiteit in het volgen van onderwijs. Fysiek onderwijs is reeds diep ingeworteld en dat vervangen gaat niet van een leien dakje. Het Onderwijsministerie streeft ernaar om de 94 basisscholen in het binnenland te starten op 15 februari, aangezien internet en elektriciteit niet vanzelfsprekend zijn in het binnenland. Over het openstellen van scholen in Nickerie en Coronie is er nog geen besluit genomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: