Ambassadeur Khargi overhandigt geloofsbrieven aan Koning Willem-Alexander

Ambassadeur Rajendre Khargi heeft woensdagochtend zijn geloofsbrieven aan Koning Willem-Alexander overhandigd in Paleis Noordeinde te Den Haag.

Bij de overhandigingen werden de richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen: de ambassadeur kwam aan de achterzijde van Paleis Noordeinde aan met de auto. Het militair ceremonieel is aangepast.

De geloofsbrieven werden niet rechtstreeks aan de Koning overhandigd, maar door de ambassadeur op een tafel geplaatst.

De benoeming van Khargi in december vorig jaar was de eerste ambassadeursbenoeming van de regering Santokhi-Brunswijk. President Chandrikapersad Santokhi benadrukte bij de benoeming, dat Suriname na een lange tijd weer een ambassadeur zal hebben in het Koninkrijk der Nederlanden. ‘Dit besluit is ook de concrete invulling van de afspraken die premier Mark Rutte en ik kort na mijn beëdiging maakten om de relatie tussen onze landen op het hoogste diplomatieke niveau te herstellen’, aldus het staatshoofd.

PK

error: Kopiëren mag niet!