Zanderij geteisterd door jongeren die handelen in drugs: Drugsverkoper (35) aangehouden

De politie van het bureau Zanderij heeft afgelopen vrijdag de 35-jarige drugsverkoper N.S. aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname. 

Het ressort Zanderij wordt al geruime tijd geteisterd door jongeren die drugs verhandelen. Naar aanleiding hiervan heeft de afdeling Narcotica Brigade twee maanden geleden twee potentiële verdachten aangehouden. Op die twee werden aangetroffen en inbeslaggenomen een hoeveelheid drugs, verpakkingsmateriaal en jachtpatronen.

Ondanks de aanhouding van deze twee mannen bleef het ressort kampen met drugshandel door jongeren. 

Tijdens een verhoogde surveillance van de politie van Zanderij werd vrijdag 5 februari op een bekende drugslocatie de verdachte N.S. gespot, die op het punt dtond drugs ten verkoop aan te bieden. Agenten sloegen hem direct in de boeien. Op hem werden aangetroffen en inbeslaggenomen 67 zakjes met marihuana, een schaar, een fijn weger, SRD 130 en verpakkingsmateriaal.

De verdachte werd ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie overgebracht naar het politiebureau. N.S. verklaarde, dat hij pas een week ertoe over was gegaan om drugs te verkopen, vanwege de lockdown situatie in het land en hij daardoor geen andere mogelijkheden had om zijn gezin te onderhouden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de man in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: