Suriname koopt ruim 108.300 doses Covid-vaccins via CARICOM bij Afrikaans medisch platform

Minister Ramadhin: ‘Wij hebben ook contact met India’ – ‘Wij willen elke optie om aan een vaccin te komen benutten’

Suriname koopt ruim 108.300 doses Covid-vaccins via de Caribische gemeenschap CARICOM bij het Africa Medical Supplies Platform, AMSP (https://amsp.africa/). Dat zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid dinsdag in gesprek met Dagblad Suriname. Het Africa Medical Supplies Platform is een non-profit initiatief van de Afrikaanse Unie als een onmiddellijke, geïntegreerde en praktische reactie op de Covid-19-pandemie.

‘Het is niet de Afrikaanse Unie. Wat het is, is dat CARICOM een onderhandeling heeft gevoerd met het AMSP (Africa Medical Supplies Platform). Wat er gebeurt is, dat het AMSP via haar netwerken aan Covid-vaccins gaat komen en het gaat om de drie types vaccin Johnson & Johnson, Pfizer en AstraZeneca. Ze heeft dus 1.5 miljoen doses ter beschikking gesteld voor het Caribisch gebied’, aldus de minister.

Ramadhin zegt verder, dat ‘Suriname als lid van de CARICOM  in de gelegenheid is gesteld om 108.300 doses te kopen via de CARICOM bij het AMSP. Dus, wij hebben in ieder geval  aangegeven, dat wij akkoord  gaan met dit aanbod, omdat wij elke optie om aan een vaccin te komen willen benutten en in dat kader hebben wij al de voorbereidingen getroffen en zullen we binnenkort via het AMSP het vaccin kunnen kopen.’

‘Guyana heeft inderdaad ook als lid van CARICOM gealloceerd voor een 150.000 doses denk ik.’

Suriname is volgens Ramadhin ook in beeld bij India. ‘Wij hebben in het kader van bilaterale onderhandelingen ook met India contact, dus wij volgen ook dat proces op de voet.’ 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: