Steve Meye gelooft in komst ‘vleesetend virus covid-21’ en zaait angst met leugens over covid en -maatregelen

Onder het mom van Gods woord heeft bisschop Steve Meye onlangs flink uitgehaald in een op zijn Facebookpagina gepubliceerde videoboodschap, naar de ingestelde covid-19-maatregelen in het land. Meye beweert onder andere dat ‘onder het mom van covid-19-maatregelen mensen verplicht worden het covid-vaccin te nemen’. ‘Het volk gaat verdrukt worden, ze zullen ons doden, zijn we ready daarvoor’, sprak de bisschop.

Vrees en angst zaaien met leugens

Met zijn woorden zaait hij echter vooral vrees en angst onder vooral zijn volgers. Hij lijkt weinig geloof te hechten aan de onder verantwoordelijkheid van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid ingestelde maatregelen. ‘Mensen zullen ons overleveren aan verdrukking, wij de discipelen leven in de laatste der laatste dagen. Onder diverse smoesjes van covid-19, leugens allemaal, die Satan misbruikt om de gemeente van God te sluiten en evangelie te stoppen, allemaal streken en strategieën van satan. Maar, we hebben satan door en hij gaat ons niet pakken.’

‘U mag niet meer kopen, verkopen, u mag niet meer op het werk verschijnen, als je het vaccin niet neemt gaan ze je ontslaan, u kunt niet meer naar de supermarkt…ze gaan ons verdrukken. Mijn advies, ga planten, ga uw eigen voedsel produceren. Wij gelovigen gaan het moeilijk krijgen in deze eindtijd. Vele gelovigen kunnen die druk niet aan en komen ten val, de druk van het overleveren aan verdrukking, mensen die ons zullen gaan haten.’

‘Covid-21, een vleesetend virus’

Verder beweert Meye dat ‘ze nu bezig zijn in China en andere landen met een covid-21, een vleesetend virus, dat gaat nog meer vrees brengen… maar dat is de tijd waarin we leven’.

‘Uitspraken Meye zijn zeer schadelijk en opruiend’

Minister Amar Ramadhin van Volksgezond was vooralsnog voor de redactie van Dagblad Suriname niet bereikbaar voor een reactie, maar liet onlangs via ABC Radio wel weten, de door Meye verkondigde informatie over covid-19 en het covid-vaccin ‘zeer schadelijk en opruiend’ te vinden. 

‘Ook is het jammer om te constateren dat een zo’n invloedrijke persoon zich laat meeslepen in complottheorieën en al dat soort van zaken, maar meer nog dat de genoemde meneer leugens verkondigt over mijn persoon, maar ook over de regering, dat wij ons ervoor lenen om de mensheid uit te roeien. Als we in dit tijdperk nog met zulke gedachten leven en zo denken over onze eigen mede-Surinamers dan hebben we wel een groot probleem’, aldus de minister.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: