Nationaal Jeugdinstituut wordt grondig geëvalueerd

Het Nationaal Jeugdinstituut (NJI), dat gefaciliteerd wordt door het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, wordt grondig geëvalueerd door een werkgroep onder leiding van de directeur van het instituut, Karishma Mathoera, zo bericht het ministerie dinsdag. De werkgroep bestaat verder uit Genti Mangroe (directeur Jeugdzaken), Mitesh Bhaggoe (onderdirecteur NJI), Glenn Piroe (onderdirecteur Juridische Zaken) en Vivian Soemowikromo-Redjopawiro (beleidsadviseur).

De werkgroep is maandag geïnstalleerd door de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Rishma Kuldipsingh. De bewindsvrouwe heeft ook de instructie gegeven om bij de evaluatie tegelijkertijd na te gaan hoe het instituut beter ingezet kan worden ter bevordering van jeugdparticipatie.

De afgelopen periode heeft het NJI niet naar behoren gefunctioneerd. Onder het NJI vallen het Nationaal Jeugdparlement (NJP), de Caricom Jeugdambasasdeurs en Korps en de United Nations Sustainable Development Goals Jeugdambasasdeurs en Korps. 

Tijdens de evaluatie zullen alle betrokkenen, intern en extern, worden geconsulteerd. Het hoofddoel is om uiteindelijk het NJI te behouden en die naar behoren in te zetten ter begeleiding en vorming van de jeugd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: