LVV-minister Sewdien praat met bonden over problemen bij SAIL en Cevihas

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft maandag de voorzitter van vakcentrale C-47, Robby Berenstein, en de vakbondsleiders van Cevihas Dayanand Dwarka en de voorzitter van de Bumble Bee Werknemersbond (SAIL), Roy Haverkamp, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

Tijdens dit gesprek is van gedachten gewisseld over de problemen bij SAIL en Cevihas ten aanzien van het aanvoeren van de vissoort red snapper door de Venezolaanse boten. 

Partijen hebben lijnen uitgezet om te komen tot een definitieve oplossing voor zowel SAIL als Cevihas, die ervoor moet zorgen, dat er geen negatieve effecten zullen zijn voor beide bedrijven. Dit zal de rust moeten doen terugkeren bij Cevihas. 

Vorige week diende de bond van Cevihas een petitie in bij de LVV-minister waarin ze haar onrust over genomen besluiten vanuit het ministerie kenbaar maakte.

Partijen hopen deze week tot oplossingen te komen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: