“De verhoogde prijzen zijn net een strop aan mijn hals”

 “Wat gebeurt er? Men vraagt en pleit voor verandering en dat men begrepen kan worden, maar hoe meer je huilt, hoe meer de prijzen omhooggaan”, zegt Amar tijdens een gesprek tegenover de krant. “De benzineprijs is weer gestegen. Wat gaat er daarna gebeuren”, vraagt de burger zich af. Amar, die dagelijks met zijn vrouw warme maaltijden, gebakjes en groente verkoopt, geeft aan dat zijn uitgaven nu veel meer gaat worden dan zijn inkomsten. “Het is eigenlijk al zo, maar ik kon nog een klein verschil zien. Nu wordt het keer op keer erger. Van huis uit heb ik geleerd om kleine reparaties te doen, waaronder koelkasten, televisie en computers. Ik heb ook de studies gevolgd, maar ik moest uiteindelijk toch iets meer doen dan werken voor de familie. Mijn vrouw en ik zijn dagelijks over straat voor het leveren van gebakjes. Dat doen wij ook bij enkele goed gesorteerde winkels. Dat geeft aan dat het tanken bijna dagelijks moet geschieden. De inkomsten daarvan droegen toch bij in de kosten van het huishouden en het privéleven. Maar nu met de situatie zijn er zeker ook aanpassingen gebracht en ook meer uitgaves gedaan”, zegt de burger. “De verhoogde prijzen komen net een strop aan mijn hals. Het wordt steeds zwaarder. Maar wij proberen het niet op te geven. Ik hoop echt dat er een verandering komt in de situatie. Wij proberen als burgers geen last te zijn voor anderen en proberen iets van het leven te maken, maar het wordt steeds moeilijk gemaakt”, benadrukt Amar. “Met een verlaging van de benzineprijs en verlaagde prijzen van de basisgoederen zou toch begrip getoond kunnen worden. Uiteindelijk hebben we elkaar nodig om het land en ons zelf vooruit te brengen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: