Verplichting om 1 maal 24 uur thuis te zijn, is vandaag voorbij

“Vandaag kan er weer meegedaan worden met de verkoop. De verplichting dat wij 1 maal 24 uur thuis moeten zijn, is voorbij. Ik hoop in ieder geval niet dat er nog een total lockdown komt”, zegt een groenteverkoper aan de krant. “Als groenteverkoper heb ik toch te verduren van de totale lockdown. Door de beperkte tijd lijd ik verlies en ook door het weer. Ook door prijsveranderingen van groente lijd ik verlies. Dus ik probeer zoveel mogelijk mijn groente te verkopen. Het is nu weer hard blokken en kijken als ik winsten ga maken of als ik tenminste een succesvolle dag ga hebben. De verkoop gaat deze dagen niet zo goed”, zegt de groenteverkoper. “Ik zit dagelijks met verse groente, maar ik zit bijna de hele dag ermee. Op een gegeven moment lijken de groente ook niet meer zo aantrekkelijk en moet ik dan weer inpakken en heb ik weer een dag verloren. Eenieder praat over een gat in zijn of haar portemonnee, dus ik kan ook geen ijzer met handen breken. Ik probeer een andere mogelijkheid te creëren om aan geld te komen. Ook dat wordt voor de meeste van ons zelf belemmerd”, zegt de groenteverkoper. “Je denk aan een optie, maar dan wordt de prijs ook weer verhoogd. Ik hoop echt dat er een verandering komt. Met covid en de onzekere keuzes, worden wij allemaal de dupe.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: