Rechter moet nu datum bepalen voor uitspraak in zaak Akiemboto

Het kort geding van Sergio Akiemboto is  uitgeprocedeerd en het wachten is nu op een uitspraak in deze zaak. Advocaat van Akiemboto, Nailah van Dijk, zegt er nu gewacht wordt op bericht van de rechter met een datum voor vonnis. Er wordt onder meer geëist dat het besluit van parlementsvoorzitter Marinus Bee om het lidmaatschap van Akiemboto in te trekken onmiddellijk wordt teruggedraaid. Van Dijk verwacht dat de uitspraak niet lang op zich gaat laten wachten, aangezien deze zaak een spoedeisende karakter heeft. Parlementsvoorzitter Bee houdt zich bij het standpunt dat Akiemboto geen DNA-lid meer is, waardoor hij geen convocaties meer zal ontvangen voor participatie aan vergaderingen en ook niet inloggen in het elektronisch systeem. Ook is zijn naam en foto verwijderd van de ledenlijst op de website van het parlement.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: