Donatie aan AZP en Ministerie van Volksgezondheid

Lions Club Paramaribo Central heeft onlangs  in samenwerking met Lions Club Rotterdam West, Koemar Shipping Nederland , Surinam Shipping, HSDS, Matraxx en andere Lions vrienden diverse goederen op aanvraag gedoneerd aan het Ministerie van Volksgezondheid en aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie. De afdelingen van het AZP welke in aanmerking zijn gekomen voor een donatie zijn de kinderafdeling alwaar er patiëntjes worden behandeld met kanker; deze afdeling mocht onder andere een koelkast en een koelbox in ontvangst nemen voor de opslag van chemo voor de behandeling van de jonge patiëntjes. Deze schenking heeft plaatsgevonden in het kader van International Childhood Cancer Awareness Month. Verder hebben de Eye Care Center en de Nierdialyse afdeling ook goederen in ontvangst mogen nemen om te geraken tot een vlottere dienstverlening. Ook het Ministerie van Volksgezondheid werd ondersteund met een tablet voor de pr-campagnes. De goederen zijn allen door de Lions beschikbaar gesteld aan de Minister van Volksgezondheid die vervolgens de schenking door de Lions heeft laten overhandigen aan het AZP en haar afdelingen die daarvoor in aanmerking zijn gekomen. Wij zijn allen niet onbekend met de situatie in de health sector in Suriname en zulks is voor ons en onze partners erg belangrijk om de helpende hand te bieden aan onze fellow citizens in de ziekenboeg onder het motto We Serve, aldus lion Glenn Tewari, President van Lions Club Paramaribo Central. Ook de kinderkamer van het AZP waar kinderen met kanker worden behandeld zal door Lions Club Paramaribo Central binnenkort worden gerenoveerd.  De Lions maakt zich hard om nog meer goederen te schenken aan de health sector. Het ’s Lands hospitaal ontvangt binnenkort ook een partij goederen in de strijd tegen covid-19. De Lions heeft aldaar een covid triage poli met thermoscans neergezet ten waarde van ruim USD 10.000.-

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: