CBvS betreurt ‘suggestieve berichtgeving’ op social media inzake betalingen uit Covid-19 Noodfonds

De Centrale Bank van Suriname, CBvS, laat maandag via een persbericht weten, ‘de suggestieve berichtgeving die de afgelopen dagen op socialmedia sites verschenen is, als zou de leiding van de Bank hebben meegewerkt aan onterechte handelingen betreffende betalingen uit het Covid-19 Noodfonds, te betreuren. Volgens de Centrale Bank worden alle betaalopdrachten ‘eerst getoetst aan bepaalde criteria en pas daarna conform de bestaande werkwijze en procedures uitgevoerd’.

‘De gehanteerde werkwijze is ook toegepast bij de betalingen uit het Covid-19 Noodfonds. Deze werkwijze van betaalopdrachten middels e-mails zijn reeds enkele jaren van toepassing en worden nog steeds gehanteerd vanwege de veelheid aan betaalopdrachten door het ministerie van Financiën’, aldus de Centrale Bank.

‘Bij elektronische betaalopdrachten wordt de minister van Financiën altijd gekopieerd en indien mocht blijken dat een functionaris een onrechtmatige opdracht heeft gegeven aan de Centrale Bank dan is het zijn bevoegdheid en verantwoordelijkheid om daartoe in te grijpen. Het is dan ook jammer dat via allerlei suggestieve berichten de Bank nodeloos in een kwaad daglicht geplaatst wordt.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: