Diamanten huwelijk voor echtpaar Chote – Jokhoe

Het echtpaar Chote – Jokhoe heeft op 04 februari het feit mogen gedenken dat zij 60 jaar terug in het huwelijksbootje zijn gestapt. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van familie Chote. Echtgenoot Sewgolam Chote zag het levenslicht op 20 november 1939 en echtgenote Rosemarie Chote Jokhoe op 18 januari 1944. Het huwelijk is door middel van bemiddeling van kennissen tot stand gekomen. Op 4 feb 1961 is het echtpaar gehuwd. Uit dit huwelijk zijn er 5 kinderen en 10 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Echtgenote Rosemarie zorgde voor het gezin en was tevens modiste. Sewgolam was werkzaam bij BOG, Kirpalani en is ook kleermaker geweest als kostwinner van het gezin. Hun boodschap voor de jongeren is ‘Saamhorigheid en van elkaar verdragen is heel belangrijk. Blijf voor elkaar zorgen en op elkaar letten en altijd eerlijk te zijn tegen elkaar’. Het is voor het echtpaar namelijk een mijlpaal met alle ups en downs in het leven en zeker een heugelijk hun diamanten huwelijk te kunnen vieren met alle kinderen en kleinkinderen.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: